torsdag 3 maj 2012

Stämpla med Picket Fence

Med Distress Stains kan man göra mycket. Här visar jag hur man kan stämpla med Picket Fence, den vita Distress Stainsen.

Med Distress Stains färgar man enkelt in en bakgrund. Det är bara att trycka fram lite färg och stryka bakgrunden med färg. Jag har valt att färga in bakgrundspappret med färgen Fired Brick. Vill du använda flera färger, så blandar de sig bättre om du blöter pappret innan. Torka pappret med en fön så att det blir helt torrt.Eftersom jag nu ska stämpla med Picket Fence (vit) är det viktigt att jag inte använder ett papper som suger för mycket. Annars kommer den vita färgen sugas upp av pappret och det kommer inte synas så mycket. Jag har använt ett albumblad.

Den vita färgen måste skakas eftersom den till skillnad från de andra färgerna innehåller pigment. Det gör även att den är halvopak medan övriga färger är transparenta. Den vita flaskan innehåller en kula. Skaka flaskan tills du tydligt hör att kulan åker fram och tillbaka i flaskan. Färga in stämpeln med vit färg och stämpla på bakgrunden. Nu är det viktigt att genast föna pappret så att det torkar. Annars kommer den vita färgen sugas in i pappret och stämplingen blir mer diffus.Jag stämplade två julkulor.


Så här blev kortet när det var färdigt. Jag valde även att embossa en kula i silver sparkle. Även kanterna är embossade med silver sparkle. Som upphängning av kulorna har jag använt silvertråd. Jag har fäst den genom att trä den genom hål i pappret vid varje kula. Rosetterna har jag klistrat fast med Glossy Accent.


2 kommentarer: