onsdag 21 mars 2012

Färgkarta - Distresser

Jag har gjort en färgkarta för mina distresser, Distress Ink. Jag har skurit till ATC-stora bitar av vita albumblad. En ATC (Artist Trading Card) är 2,5" x 3,5" stor och passar i plastfickor för samlarkort. Dessa plastfickor kan man köpa på bokhandlar och leksaksaffärer.
Den nedre delen av pappret har jag färglagt genom att använda ett ink blending tool, dvs en skumgummibit fastsatt på ett handtag. Med detta plockar man upp färgen från dynan och färglägger på pappret med cirkulära rörelser. Ovanpå detta fält har jag sedan stämplat med samma dyna, en fjäril från Forma Hantverk. Man kan se att stämpeltrycket blir mörkare än bakgrunden. Den övre delen har jag färglagt med Distress Stain där jag har sådana. När jag får mina Distress Markers kommer jag skriva vad färgen heter med rätt penna ovanpå den övre halvan där jag använt Distress Stain.


Här ovan ser du tre av korten. Från vänster till höger är det Broken China, Chipped Sapphire och Dusty Concord.


Här ser du alla mina kort. Jag har inte alla färger, men jag tycker att jag har så att det räcker. Dock har jag beställt några fler stains.

fredag 16 mars 2012

Snurrplatta till min verktygsväska

Istället för en Tote Ally Cool-väska har jag en verktygsväska från Biltema. Jag är jättenöjd med den, men den har ju ingen snurrplatta som Toten har. Men nu är det fixat. Min man gjorde en snurrplatta till min verktygsväska åt mig i julas. Han utgick från en snurrbricka från IKEA. Den är dock onödigt stor, så han bytte ut den runda plattan mot en mindre kvadratisk med kant. Det blev både snyggt och praktiskt.


Här är den nya plattan med ekkant.


Här ser man snurrmekanismen från IKEA.


Och här är min verktygsväska på den nya snurrplattan.